۱۳۹۵ خرداد ۷, جمعه

اتخاذ تدابیر جدیدی برای تامین نیازهای پناهجویان ومهاجران



گروه ۷: بحران مهاجران چالشی جهانی است
فردا ۱۳۹۵/۰۳/۰۷ :  سران هفت اقتصاد بزرگ جهان، موسوم به «گروه ۷»، درپایان دیدارهای رسمی خود در ژاپن گفته‌اند بحران ناشی از مهاجران وپناهجویان که به طور مشخصی به اروپا سرایت کرده، چالشی‌ست که همه جهان باید به حل آن کمک کند.
دربیانیه هفتم خرداد ماه سران گروه هفت آمده است که آنها «حرکت گسترده وهمچنان درجریان مهاجران و پناهجویان را چالشی جهانی می‌دانند که به واکنشی جهانی نیز نیاز دارد
تنها یک روز پیش از صدور این بیانیه دونالد توسک، رئیس شورای اروپا گفته بود آنچه اروپا برای حل بحران مهاجران و کمک به آوارگان وپناهجویان انجام داده «بسیار گسترده» است واز منتقدان خواسته بود به جای انتقاد، کمک‌های خود را افزایش دهند.
توسک درعین حال ازگروه هفت خواسته بود ازموسسات پولی بین‌المللی وسازمان‌هایی که کمک‌های مالی انجام می‌دهند بخواهند تا هزینه‌های بیشتری را تامین کرده و نیز تمام جهان را تشویق به ایجاد طرح‌های اسکان مجدد و دیگر تهمیدات قانونی برای مهاجران بکنند.
سران اقتصادهای بزرگ جهان نیز دربیانیه خود گفته‌اند «ما متعهد می‌شویم برای تامین نیازهای فوری وبلندمدت پناهجویان و مهاجران ودیگر کسانی که مجبور به ترک محل سکونت خود شده‌اند، کمک‌های جهانی را افزایش دهیم».
آنها از سازمان‌های پولی جهان ویاری‌دهندگان دیگر نیز خواهند خواست تا کمک‌های پولی و فنی خود را بیشتر کنند.
درسال گذشته میلادی، بحران‌های مختلف، از جنگ داخلی سوریه، درگیری‌های خشونت‌بار در عراق و افغانستان، تنش‌ها در آفریقا و بدتر شدن وضعیت اقتصادی تهی‌دستان، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر خود را به قاره اروپا رساندند. بخشی از آنها آوارگان جنگ و عمدتا از سوریه هستند و بسیاری نیز مهاجران اقتصادی و اجتماعی هستند؛ کسانی که از طریق دریا، به شکل غیرقانونی به اروپا سفر کرده‌اند. درسال گذشته دست‌کم ۱۳۰۰ نفر نیز در دریا غرق شدند
مقصد اولیه بسیاری از پناهجویان قایق‌سوار، یونان، ایتالیا، قبرس و اسپانیا بود و تلاش آنها، رسیدن به غرب و شمال قاره.
برآوردها نشان می‌دهد که در سال فعلی میلادی، یعنی طی پنج ماه گذشته و با وجود تلاش‌های اروپا و توافقات با ترکیه برای جلوگیری از ورود مهاجران، باز هم نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر وارد قاره اروپا شده‌اند.
درمیانه اردیبهشت ماه توسک، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، ماتئو رنتزی، نخست‌وزیر ایتالیا، پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک و ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا، نشست‌های تازه‌ای را برای بررسی بحران جاری ترتیب دادند.

هیچ نظری موجود نیست: