۱۳۹۶ فروردین ۶, یکشنبه

تخریب عمدی میراث فرهنگی معادل «جنایت جنگی» است



ایرینا بوکووا، مدیر یونسکو این قطع‌نامه را «تاریخی» توصیف کرد و گفت که قطع‌نامه شورای امنیت نشان‌دهنده اهمیت میراث فرهنگی برای صلح و امنیت است.
او گفت که «میراث فرهنگی هویت است ــ حس تعلق است
رادیو زمانه، فروردین1396 : شورای امنیت سازمان ملل درقطعنامه‌ای اعلام کرد که تخریب عمدی میراث فرهنگی معادل «جنایت جنگی» است. مقام‌های سازمان ملل نسبت به «پاکسازی فرهنگی» درخاورمیانه، آسیا و آفریقا هشدار داده‌اند.   
به گزارش دویچه وله انگلیسی، قطع‌نامه روز جمعه شورای امنیت در راستای تقویت حفاظت از آثار میراث فرهنگی است که جنگ‌های هزاره جدید آنها را تهدید می‌کنند. این قطع‌نامه اعلام می‌کند که تخریب‌گران عمدی میراث فرهنگی را می‌توان به دلیل ارتکاب جنایات جنگی تحت تعقیب قرار داد.
قرن بیست‌و‌یکم با تخریب میراث فرهنگی مشهور در چندین کشور، از جمله تخریب مجسمه بودا در بامیان افغانستان به دست طالبان و عبادتگاه‌های باستانی تیمبوکتو در مالی به دست نیروهای اسلام‌گرای افراطی از جمله «انصارالدین» آغاز شد.
اگرچه تخریبگران بودای بامیان در دادگاه‌های بین‌المللی به این دلیل تحت تعقیب قرار نگرفتند، اما «احمد المهدی»، یک اسلام‌گرای افراطی گروه انصارالدین به دلیل تخریب عبادتگاه‌های تیمبوکتو در مالی به محاکمه کشیده شد.
او در ۲۲ اوت گذشته در دادگاه جرایم بین‌المللی دیوان لاهه محاکمه شد و به دلیل تخریب این آثار باستانی عذرخواهی کرد. او گفت که به شدت پشیمان است و از دیگر مسلمانان جهان می‌خواهد تا دست به اعمال مشابه نزنند. محاکمه المهدی نخستین محاکمه از این نوع بود.
قطع‌نامه شورای امنیت از کشورهای مختلف می‌خواهد تا تلاش‌های خود را برای محافظت از یادبودهای تاریخی و آثار باستانی در مناطق جنگی افزایش دهند. پیش از این اغلب تلاش‌های سازمان ملل برای محافظت از میراث فرهنگی به مبارزه با قاچاق این آثار معطوف می‌شد.
اما با ظهور گروه «دولت اسلامی» (داعش) در عراق و سوریه و تخریب آثار باستانی تمدن‌های کهن خاورمیانه در این دو کشور، از جمله خرابه‌های رومی در پالمیرا نیاز به محافظت از میراث فرهنگی در مناطق جنگی شدت گرفت.
قطع‌نامه جمعه شورای امنیت خواهان همکاری‌های بیشتر بین‌المللی برای تحقیق درباره افراد و گروه‌های حمله‌کننده به میراث فرهنگی، آثار باستانی و سنگ‌نبشته‌ها و تعقیب قضایی آنها است.
این قطع‌نامه تأکید کرد که «حملات غیرقانونی به مکان‌ها وساختمان‌های مرتبط با دین، آموزش، هنر، علم یا خیریه، یا یادبودهای تاریخی، می‌تواند تحت شرایط مشخص درقوانین بین‌المللی معادل جنایت جنگی تلقی شود وعدالت درباره عاملان این حمله‌ها باید اجرا گردد
«پاکسازی فرهنگی»
ایرینا بوکووا، مدیر یونسکو این قطع‌نامه را «تاریخی» توصیف کرد و گفت که قطع‌نامه شورای امنیت نشان‌دهنده اهمیت میراث فرهنگی برای صلح و امنیت است.
او گفت که «میراث فرهنگی هویت است ــ حس تعلق است
بوکووا افزود که «تخریب عمدی میراث فرهنگی یک جنایت حنگی است؛ و به تاکتیکی جنگی بدل شده. تاکتیکی جنگی در یک استراتژی جهانی برای پاکسازی فرهنگی
دوشنبه گذشته نیز کشورهای متعددی از جمله فرانسه و عربستان سعودی در کنفرانسی در موزه لوور پاریس متعهد شدند که برای حفاظت از مکان‌ها و آثار میراث فرهنگی در معرض تهدید جنگ و حملات تروریستی، ۷۵.۵ میلیون دلار کمک مالی بپردازند.% 

هیچ نظری موجود نیست: