۱۳۹۷ اسفند ۱۵, چهارشنبه

پیروزی تیمی ازپزشکان درنابود کردن ویروس ایدز دربدن یک بیمار

بدن دومین بیمار مبتلا به ایدز از ویروس «اچ آی وی» پاکسازی شد
  تیمی از پزشکان بریتانیا توانستند بدن یک مرد مبتلا به بیماری ایدز را بطور کامل از ویروس «اچ آی وی» پاک کنند.
موفقیت در درمان این مرد که نام و ملیتش اعلام نشده وبه «بیمار لندن» مشهوراست، پس ازانجام عمل پیوند مغز استخوان ممکن شد.
    درجریان این عمل که سه سال پیش انجام شد، سلول‌های بنیادی مغز استخوان اهدا کننده‌ای که به دلیل یک جهش ژنتیکی نادر بدنش درمقابل عفونت «اچ آی وی» مقاوم بود، به بدن «بیمار لندن» پیوند زده شد.
هدایت تیم پزشکی بریتانیا را پروفسور راویندرا گوپتا، متخصص زیست شناسی «اچ آی وی» برعهده داشت.
پروفسور گوپتا که اکنون در دانشگاه کمبریج مشغول فعالیت است، درمان «بیمار لندن» را در سال
۲۰۱۶ آغاز کرد یعنی زمانی که در کالج دانشگاهی لندن مشغول فعالیت بود.
به گفته‍ی او «بیمار لندن» درسال
۲۰۰۳ میلادی به ایدز ودرسال ۲۰۱۲ میلادی نیز به نوعی سرطان خون مشهور به «لنفوم هاجکین» مبتلا شده است. پزشکان در سال ۲۰۱۶ میلادی یعنی هنگامی که این مرد به دلیل سرطان بشدت بیمار بود، درنهایت تصمیم می‌گیرند تا سلولهای بنیادی مناسب برای پیوند را یافته و به مغز استخوان او پیوند بزنند.
اهدا کننده‍ی این سلولها، فردی با یک جهش ژنتیکی نادر مشهور به «
CCR۵ delta ٣۲» بود؛ جهشی که مقاومت بدن را در مقابل ویروس «اچ آی وی» بالا می‌برد واکنون ۱۸ ماه پس از توقف مصرف داروهای ضد ویروس، آزمایش‌های دقیق از بدن «بیمار لندن» هیچ نشانی از عفونتهای پیشین به این ویروس را نشان نمی‌دهد.
«بیمار لندن» دومین فرد درجهان است که پزشکان موفق به درمان کامل او به این شیوه شده‌اند. اولین بیمار، تیموتی ری براون یک شهروند آمریکایی ساکن برلین بود که دوازده سال پیش پزشکان آلمان موفق به درمان او شدند. تیموتی براون مشهور به «بیمار برلین» پس از درمان به آمریکا رفت و ساکن آن کشور شد وازآن زمان تا کنون نیز هیچ نشانی از ویروس «اچ آی وی» دربدن او دیده نشده است.
با این وجود گفته می‌شود که بعید است بتوان چنین شیوه‌ای را برای تمام مبتلایان به ایدز اجرا کرد زیرا این شیوه‍ی درمان بسیار گران، پیچیده و پرخطر است. همچنین اهدا کنندگان بسیار کمی دارای چنین جهش ژنتیکی هستند.
درحال حاضر حدود
۳۷ میلیون نفر درسراسر جهان آلوده به ویروس «اچ آی وی» هستند. این ویروس از زمان پدیدار شدن در دهه هشتاد میلادی تا کنون، جان حدود ۳۵ میلیون نفر را درسراسر جهان گرفته است.%
 برگرفته از: اخبار روز،  ۱۴ اسفند ۱٣۹۷ -  ۵ مارس ۲۰۱۹
http://www.akhbar-rooz.com/news.jsp?essayId=91931

هیچ نظری موجود نیست: