۱۴۰۰ آذر ۴, پنجشنبه

اثر واکسیناسیون کووید-۱۹ به مرور زمان از بین می‌رود

 چرا زدن دوز سوم واکسن کرونا مهم است‌‌‌‌؟

دولت‌ها تلاش بسیاری برای ترغیب شهروندان به زدن دوز سوم واکسن کرونا می‌کنند. اکنون روی واکسیناسیون تقویتی برای کودکان تحقیق می‌شود. بسیاری از پزشکان معتقدند ازاین راه می‌توان تلفات موج چهارم کرونا را کاهش داد. چرا؟

هنگامی که دوز سوم واکسن کرونا را دریافت می‌کنید چه اتفاقی دربدن شما می‌افتد؟ چرا واکسن تقویتی مهم است؟ این سوالی است که هم جامعه پزشکی را به خود مشغول کرده است وهم شهروندان. بخصوص که واکسن کرونا درمقایسه با واکسن‌های تاکنونی درمدتی بسیار کوتاه تایید و وارد بازار شده وبنابراین طبیعی است که نسبت به این واکسن نگرانی‌های زیادی وجود داشته باشد.

 اثر واکسیناسیون کووید-۱۹ به مرور زمان از بین می‌رود، می‌خواهد آسترازنکا باشد، بیون‌تک/فایزر، مدرنا یا هرواکسن کرونای دیگری. به همین علت نیز با وجود واکسیناسیون کامل بخش بزرگی از مردم درکشورهای مختلفـ،، موارد ابتلا به کرونا به سرعت درحال افزایش است.

ایمنی طولانی مدت وجود ندارد

اکثر افرادی که دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند، پس از چند ماه هنوز به خوبی از بروز روند حاد بیماری مصون هستند. اما هرچه بیشتر از زمان واکسیناسیون بگذرد، احتمال اینکه شما به این ویروس آلوده شوید وسپس آنرا به دیگران منتقل کنید، بیشتر می‌شود. زیرا آنتی‌بادی‌های ضد این ویروس در خون به مرور زمان کاهش می‌یابد.

افراد جوان اغلب به سختی متوجه ابتلا به بیماری می‌شوند، اما این می‌تواند برای افراد مسن یا افراد با سیستم ایمنی ضعیف پیامدهای ناگواری داشته باشد. آنها ممکن است به شدت بیمار شوند وحتی گاهی اوقات با وجود آن که واکسینه شده‌اند، جان خود را از دست بدهند. زیرا بدن آنها پس از واکسیناسیون اولیه قادر به ایجاد یک ایمنی قوی نبوده است.

به عبارت دیگر شما هیچ محافظت طولانی مدتی دربرابر ویروس کرونا ندارید، به خصوص اگر میزان آنتی‌بادی‌ها در خون به مرور زمان کاهش یافته باشد. درعین حال، توصیه می شود که دوز سوم واکسیناسیون را پس از شش ماه دریافت کنید تا این دوز تقویتی سیستم ایمنی بدن را به تولید آنتی‌بادی‌های جدید وادار کند.

یک مطالعه گسترده در اسرائیل نشان داده است واکسیناسیون تقویتی در واقع انگیزه جدیدی به سیستم ایمنی می بخشد و پس از واکسیناسیون سوم، احتمال ابتلای افراد به این بیماری کاهش می‌یابد وخطر مرگ و میر درمیان آنها به طور قابل توجهی کمتر از کسانی است که دو بار واکسینه شده‌اند.

براساس نتایجی که یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه اومئا (Universität Umeå) در سوئد به دست آورده‌اند، افزایش میزان مصونیت از جمله به سن، جنسیت و واکسن بستگی دارد.

البته هنوز نمی‌توان مدت زمانی را که ایمنی بدن پس از واکسیناسیون تقویتی ادامه دارد، با قطعیت تعیین کرد. تجربه با سایر واکسن‌ها نشان داده است که واکسیناسیون تقویت‌کننده می‌تواند حافظه ایمنی را به حدی تقویت کند که واکسیناسیون مجددی ضروری نباشد 

  لینک  https://p.dw.com/p/43PCV

هیچ نظری موجود نیست: