نوجوان ترکمن ایرانی، مقام اول فستیوال موسیقی فولکلور پراگ
*- فایل http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3710589,00.html
محمد گلدی گلدی نژاد، معروف به "اوغلان بخشی"، استاد موسیقی گنبدی، که ازکشور ایران در "جشنواره جهانی موسیقی فولکلورجوانان" شرکت کرده بود، به مقام نخست دست یافت. این جشنواره درشهرپراگ، پایتخت جمهوری چک، شرکت برگزارشد.
جشنواره جهانی موسیقی فولکلوریک جوانان ۱۴ سال است که در پایتخت جمهوری چک برگزار میشود و نوازندگان و خوانندگان جوان از کشورهای مختلف جهان در آن شرکت میکنند. محمد گلدی گلدی نژاد نماینده ایران در جشنواره امسال بود. خبرگزاری ایرنا در خصوص زندگی این هنرمند جوان مینویسد، گلدی نژاد در سن ۹ سالگی به درجه استادی موسیقی ترکمن دست یافته و این درجه از سوی بزرگان موسیقی ترکمنهای ایران و ترکمنستان به وی داده شده است.
فستیوال موسیقی فولکلور پراگ
شهر پراگ، پایتخت جمهوری چک، میزبان نوازندگان و خوانندگان جوان کشورهای مختلف جهان بود. امسال محمد گلدی گلدی نژاد، استاد موسیقی ترکمن از ایران نیز جزو هنرمندانی بود که در این فستیوال برنامه اجرا کرد.
گلدی نژاد از سوی شورای راهبری موسیقی کشور به عنوان تنها نماینده ایران در فستیوال پراگ شرکت داشت.
هنرمندان جوانی از کشورهای روسیه، بلغارستان، صربستان، رومانی و دیگر کشورها در این فستوال شرکت کردند. زدنیک پچه نیشه، دبیر "فستیوال جهانی موسیقی فولکلور جوانان" در مصاحبه با رادیو دویچه وله میگوید: «فستوال ۱۴ سال است فعالیت خود را همزمان با کشور همسایه اسلواکی آغاز کرده و پس از انتخاب برندگان که در دو کشور انجام میگیرد ، رقابت پایانی در شهر پراگ برگزار میشود.»
درخشش نوجوان ایرانی درجشنواره
دبیر فستیوال پراگ اشاره میکند که هنرمندان منتخب، جوانان با استعدادی هستند که در کشورشان شهرت کسب کرده و در رشته موسیقی فولکلور استعداد خود را نشان دادهاند. منتخبان فستوال بایستی پیش از این در جشنوارههای مختلف کشوری شرکت کرده و موفقیت کسب کرده باشند.
زدنیک پچه نیشه در خصوص نوجوان هنرمند ایرانی ترکمن به بخش فارسی دویچه وله میگوید: «امسال از بین ۶ هزار نوجوان، ۲۵ نفر را برای دوره نهایی مسابقه انتخاب کردیم. برگزار کنندگان فستیوال پراگ با شرح حال زندگی محمد گلدی گلدی نژاد و هنرنمائی او از طریق اینترنت آشنا شدند. این هنرمند واقعا استعداد خوبی دارد.»
دردومین روز فستیوال که در سالن فرهنگی "نارودنی دم" برگزار شد، معاون نخستوزیر جمهوری چک، به شرکتکنندگان جشنواره جوایزی اهدا کرد. درآخرین روزفستیوال (۲۱ مهر ماه) هم مسابقه منتخبان جشنواره برگزار شد که درآن، آنناپولادوا، هنرمند روس، و محمد گلدی گلدی نژاد، مقام نخست را بهدست آوردند.
از کلاس درس تا جشنواره
گلدی نژاد در سن ۶ سالگی نواختن دوتار و آواز خوانی را آغاز کرد و در سن ۹ سالگی به درجه استادی موسیقی ترکمن دست یافت. این هنرمند جوان گنبدی با شرکت در جشنوارههای گوناگون کشوری تا به حال موفق به دریافت جوایز مختلف شده است.
در مناطق ترکمننشین ایران، به نوازنده دوتار و خوانندهای که مرحله استادی را پشت سر گذاشته باشد، "بخشی" میگویند و اگر کسی در سنین پایین به چنین درجهای برسد، او را "اوغلان بخشی" خطاب میکنند، یعنی پسر بچهای که به مقام "بخشی" رسیده است. "اوغلان بخشی" همچنین در ششمین جشنواره موسیقی کرمان به عنوان پدیده جشنواره معرفی شد. گلدی نژاد در حال حاضر در صحنه موسیقی فولکلور ایران نامی شناخته شده است.
آروزی تحصیل در هنرستان موسیقی
"اوغلان بخشی" بهعنوان خواننده برتر جشنواره آموزشگاههای سراسر کشور نیز برگزیده شد. وی در حال حاضر در مقطع دوم دبیرستان در شهرستان گنبد مشغول تحصیل است. گلدی نژاد در خرداد ماه ۱۳۸۳ در جشنواره شیراز رتبهی اول خوانندگی را کسب کرد. در بهمن ماه ۱۳۸۴ در جشنواره ی بینالمللی موسیقی دههی فجر، عنوان منتخب برتر جشنواره را به خود اختصاص داد.
گلدی نژاد آروز دارد در هنرستان موسیقی تحصیل نماید. این آرزو مشکل او را دو چندان میکند زیرا هنرستان موسیقی تنها در تهران و چند شهر بزرگ کشور وجود دارد و در این هنرستانها نیز موسیقی مقامی و نواحی ایران تدریس نمیشود.
دویچه وله / طاهر شیرمحمدی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر