سخنگوی دولت آلمان گفت :
براساس شواهدی که دولت آلمان دراختیار دارد: «میتوان نتیجه گرفت
که اختلالاتی درانتخابات ریاست جمهوری درایران صورت گرفته است.»
دویچه وله: سخنگوی دولت آلمان، اولریش ویلهلم، از دولت ایران خواست تظاهرکنندگان دستگیر شده را "فوراً" آزاد سازد و امر آزادی مطبوعات را تأمین کند. او تأکید کرد که آلمان علاوه بر این، خواهان رعایت حق آزادی تظاهرات و آزادی بیان است.
دولت آلمان معتقد است که در انتخابا ت ریاست جمهوری در ایران "اختلالاتی" صورت گرفته است. سخنگوی دولت آلمان، اولریش ویلهلم روز چهارشنبه، ۱۷ ژوئن دربرلین گفت، بر اساس شواهدی که دولت آلمان دراختیار دارد: «میتوان نتیجه گرفت که اختلالاتی درانتخابات صورت گرفته است.» ویلهلم همچنین افزود، به همین خاطر رسیدگی به چگونگی برگزاری انتخابات که از سوی شورای نگهبان اعلام شده است، کاملاً درست است. او گفت: «امیدواریم که نتیجهی این رسیدگی قابل قبول باشد.»
احضار سفیر آلمان و کشورهای دیگر
وزارت امور خارجهی آلمان در این راستا تأئید کرد که سفیر این کشور روز سهشنبه ۱۶ ژوئن به وزارت امورخارجهی ایران در تهران احضار شده است. در بارهی جزئیات گفتوگو با این سفیر اطلاعی در دست نیست. رسانههای ایران اعلام کردند که علاوه بر سفیر آلمان، نمایندگاه کشورهای بریتانیا، ایتالیا، فرانسه و هلند نیز حضور داشتند. گفته میشود که احضارها در رابطه با گزارشهای مندرج در مطبوعات این کشورها دربارهی جریان انتخابات و تظاهرات پس از آن بوده است. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، به سفیر سوئیس که به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران عمل میکند، دربارهی دخالت آمریکا در امور ایران نیز اخطار شده است.
آزادی تظاهرکنندگان
سخنگوی دولت آلمان، اولریش ویلهلم، همچنین از دولت ایران خواست تظاهرکنندگان دستگیر شده را "فوراً" آزاد سازد و امر آزادی مطبوعات را تأمین کند. ویلهلم تأکید کرد که دولت آلمان علاوه بر آن، خواهان رعایت حق آزادی تظاهرات و آزادی بیان است. سخنگوی دولت آلمان گفت:«ما به دقت تحولات اوضاع ایران را دنبال میکنیم و نگران برخوردهای خشونتآمیزی که ابعاد جدیدی پیدا کردهاند، هستیم.»
مواضع متفاوت احزاب
بر اساس گزارش رسانههای آلمان، ارزیابی و واکنش احزاب مختلف این کشور نسبت به تحولات جدید اوضاع ایران، متفاوت است: در حالی که حزب سوسیال دموکرات خواهان "بازگذاشتن امکان گفتوگو" با ایران است، حزب سبزها معتقد است که باید در رابطه با جریان انتخابات در ایران و وضعیت رعایت حقوق بشر در این کشور موضعی روشن گرفت.
کارشناس امور خارجی حزب سوسیال دموکرات، گرت وایسکیرشن در گفتوگویی با روزنامهی "هانفرشن آلگماینه تسایتونگ"، در روز ۱۷ ژوئن گفت: «بهتر است که ما به پشتیبانی سمبلیک بسنده کنیم.» او همچنین تأکید کرد که آلمان و اروپا باید نشان دهند که با اینحال تحولات کنونی اوضاع ایران را با دقت دنبال میکنند.
قاطعیت حزب سبزها
نمایندهی ایرانی تبار حزب سبزها، امید نوریپور، در مصاحبهای با رادیوی غرب آلمان، از دولت این کشور خواست، اوضاع ایران را به "روشنی بیان کند". نوریپور افزود: «در انتخابات تقلب شده و انسانها واقعاً احساس میکنند، مسخره شدهاند.» او گفت وضعیت بسیار حساس است و نمیتوان امکان وقوع یک "حمام خون" را منتفی دانست.
همبستگی رئیس مجلس آلمان
رئیس مجلس آلمان، نوربرت لامرت، که عضو حزب سوسیال مسیحی است، در مراسم بزرگداشت "قیام تودهای آلمان دموکراتیک" که روز ۱۷ ژوئن سال ۱۹۵۳ رخ داد، به خبرنگاران گفت: «ما امروز بهویژه با مردم ایران ابراز همبستگی میکنیم. اینان برای برقراری آزادی و دموکراسی، پس از انتخاباتی که در صحت نتایج آن شک وجود داشت، دست به تظاهرات زدهاند.»
-----------------------------------------
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر