۱۴۰۰ تیر ۲۶, شنبه

سیل پر تلفات و پر خسارت آلمان وهشدار صدر اعظم درباره تغییرات اقلیمی

تلفات بالای سیل در آلمان وهشدار مرکل درباره تغییرات اقلیمی

دویچه وله 16.07.2021 : جاری شدن سیل در بسیاری از شهرها و روستاهای دو ایالت درغرب آلمان تلفات و خسارت‌های زیادی برجای گذاشت. مرکل نسبت به تغییرات اقلیمی وپیامدهای آن هشدار داد. تا این لحظه آمار حاکی از ۴۵ کشته و ۷۰ مفقودالاثر است.

 طغیان رودخانه‌ها، رانش زمین، ریزش خانه‌ها، قطع برق، اختلال اینترنت وگیرافتادن سکنه درمیان لای و لجن و آب ، شرایطی فاجعه‌بار را در دوایالت غربی آلمان رقم زده است که تاریخی توصیف می‌شود.

شهرهای حاشیه رودخانه‌ها در این دو ایالت به شدت آسیب دیده‌اند. راه‌های مواصلاتی تخریب شده و خانه‌هایی که در ساعات نخست سیل مقاومت کرده بودند، یکی یکی فرو می‌ریزند. هزاران نفر بی‌خانمان شده‌اند.

مرگ ۱۰۷ نفر تا شامگاه جمعه، ۱۶ ژوییه محرز شده است. بیش از ۱۰۰۰ نفر نیز ناپدید شده‌اند. به گفته نخست‌وزیر ایالتی راین‌لند فالتس، سیل صحنه‌هایی آخر زمانی ایجاد کرده است. اکثریت قربانیان کسانی هستند که موج سیلاب آنها را به سرعت غافلگیر کرد

وزارت دفاع آلمان با اعلام "وضعیت فاجعه"۸۵۰ سرباز به مناطق سیل‌زده گسیل کرده است. خانم کرامپ کارن باوئر، وزیر دفاع آلمان تاکید کرده که اولویت ارتش کمک رسانی به مناطق مصیب‌زده است و سایر وظایف فعلا معوق خواهند شد.

هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان نیز از کمک‌های مالی فوری و گسترده به سیل‌زدگان و آسیب‌دیدگان خبر داد. طبق گفته او طرحی با مشارکت صدراعظم، وزارت دارایی و وزارت کشور برای همین منظور در حال نهایی شدن است. زهوفر افزود، جزییات طرح پس از برآورد دقیق میزان خسارات اعلام خواهد شد.
منطقه ییلاقی "آهر" در راین‌لند فالتس خسارات فراوانی از سیل دیده است. خیابان‌ها را آب گرفته، پل‌ها شکسته شده‌اند و زمین دهان گشوده است. آب، یک مرکز نگاهداری معلولان در شهرک سینزیگ را نیز با خود برد. ۱۲ فرد دارای معلولیت در آب غرق شدند.

 درایالت نوردراین وستفالن دو شهر کوچک "ارف‌شتات" و "باسم"بیشترین آسیب‌ها را دیده‌اند. سیلاب، بسیاری از ساختمان‌ها دراین دو شهرستان را ویران کرده است. به دلیل گستردگی فاجعه و اختلال در ارتباطات، برآورد درستی از اوضاع وجود ندارد. یکی ازسخنگویان نهادهای ذیربط در شهر کلن می‌گوید: «همه دستگاه‌های امدادی و حمایتی در حال هماهنگی برای کمک رسانی و مدیریت بحران هستند

درهردو ایالت آسیب دیده، ستادهای بحران و دفاتر بازسازی و کمک رسانی برپا شده‌اند.

از همه ساکنان مناطق سیل‌زده خواسته شده که خانه‌های خود را به دلیل خطر ریزش آنها ترک کنند. نقل و انتقال خانوارها به مکان امن با کمک دولت و خودروهای مخصوص ومجهز صورت می‌گیرد. نجات کسانی که خانه‌هایشان درآب فرو رفته، با مشارکت سربازان ارتش، امدادگران غیرنظامی ونیروهای داوطلب و به کمک قایق‌ انجام می‌شود. بیمارستان‌ها وخانه‌های سالمندان، با کمک هلی‌کوپتر وآمبولانس‌های ویژه تخلیه شده‌اند

با این همه پاره‌ای از سکنه دوباره به خانه‌های درمعرض خطر خود بازگشته‌اند. اکثر این افراد می‌گویند حاضر نیستند اموال و دار و ندارشان را در محاصره آب به حال خود رها کنند.

با گسترش عملیات امداد، انتظار می‌رود تعداد قربانیان بالاتر برود. رِییس دولت ایالتی راینلند فالتس به رادیو دویچلند فونک گفت: «نیروهای نجات پیوسته در ادامه تجسس‌ها با اجسادی در زیرزمین‌خانه‌ها روبرو می‌شوند. دیدن این صحنه‌ها برای امدادگران حرفه‌ای و مجرب و داوطلبان کمک‌رسانی تکان‌دهنده است

 آرمین لاشت، رییس دولت ایالتی نورد راین وستفالن هم از "فاجعه‌ای با ابعاد تاریخی" نام برده است. بیم آن می‌رود که شمار قربانیان دراین ایالت نیز با ادامه جست‌وجوها و امدادرسانی‌ها بیشتر شود. در حال حاضر حدود ۱۰۰۰ امدادگر از ایالت نیدرزاکسن به مناطق سیل‌زده نورد راین وستفالن آمده‌اند. نیروهای نجات سایر ایالات آلمان نیز برای پشتیبانی لجستیکی و خدماتی ازمناطق بحران زده اعلام آمادگی کرده‌اند.

 امدادرسانی به سیل‌زدگان درحالی ادامه دارد که اوضاع هم‌چنان درمناطق آسیب دیده متشنج و ناپایدار است. با وجود پمپاژ آب توسط ماموران آتش‌نشانی، خطر شکسته شدن وسرریز کردن سد درمنطقه "اویسکیرشن" بالاست. ترافیک ریلی درحاشیه رودها وشهرهای سیل‌زده مختل شده و تردد درجاده‌های بسیاری شهرستان‌ها ممکن نیست.

روز جمعه همه پرچم‌ها در ادارات دولتی راین‌لند فالتس نیمه افراشته شدند. اداره فدرال دفاع غیرنظامی اعلام کرده که به منظور کمک به کار نجات و پاکسازی، تصاویر ماهواره‌ای مناطق سیل زده را در اختیار ستادهای حوادث غیرمترقبه و بلاهای طبیعی قرار خواهد داد.

دراین میان، کمپانی تامین انرژی  E-on اعلام کرد که دستکم ۱۶۵هزار نفر درغرب آلمان براثر طوفان وسیل اخیر درگیر قطع برق بودند.

درسال ۲۰۱۳ که رودخانه‌های دانوب والب طغیان کردند، ۲۱ نفر جان خود را از دست دادند. این واقعه آن زمان "بزرگترین سیل قرن" نامیده شد.

تاریخ 16.07.2021  ، لینک کوتاه شده   https://p.dw.com/p/3waMA 


هیچ نظری موجود نیست: