ایلنا: دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی زن (۸ مارس) گفت: تنها از راه مشارکت کامل و برابر زنان در تمامی جنبههای عمومی و خصوصی زندگی میتوانیم به جامعه پایدار، صلح آمیز و عادلانهای دست یابیم که منشور سازمان ملل متحد قول آن را داده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، در این پیام آمدهاست: یک صد سال قبل هنگامی که نخستینبار روز جهانی زن گرامی داشته شد، برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان عمدتا عقاید افراطی محسوب می شد. در این یکصدمین سال با وجود آنكه پیشرفت بزرگی که از راه حمایت عمومی، اقدام عملی و سیاست گذاری روشنفکرانه به دست آمده را جشن میگیریم اما در عین حال هنوز در بسیاری از کشورها و جوامع زنان شهروندان رده دوم باقی ماندهاند.
بان کی مون در ادامه افزود: اگرچه شکاف جنسیتی در آموزش در حال کم شدن است، اما تفاوتهای زیادی در کشورها وجود دارد و بسیاری از دختران از رفتن به مدرسه محروم هستند و ترک تحصیل میكنند یا مدرسه را با مهارت کم و فرصتهای کمتربه اتمام میرسانند. زنان و دختران همچنان تبعیض و خشونت غیرقابل قبول را عمدتا به دست شریک زندگی یا اقوام نزدیک تحمل میكنند و در خانه و مدرسه، درمحل کار و جامعه زن بودن غالبا به معنی آسیبپذیر بودن است و در بسیاری از نواحی که در آنها درگیری هایی در جریان است، خشونت جنسی به گونهای نظاممند و عمدی برای ارعاب زنان و تمامی جامعه به کار گرفته می شود.
دبیرکل سازمان ملل میگوید: نهضت اینجانب با عنوان "برای خاتمه خشونت علیه زنان متحد شوید" همراه با "شبکه رهبری مردان" تلاش میكند به فرار از مجازات و تغییر این طرز تفکر خاتمه دهد. همچنین تصمیم بین المللی فزایندهای برای مجازات و جلوگیری از تجاوزجنسی در درگیریها و به اجرا در آوردن قطعنامه مهم ۱۳۲۵ شورای امنیت درباره زنان، صلح و امنیت براهمیت درگیر كردن زنان در تمامی جنبههای صلح سازی و حفظ آن تاکید دارد.
این مقام افزود: موضوع دیگری که به گونهای فوری نیازمند پیشرفت چشمگیر آن هستیم سلامت زنان و کودکان است. اجلاس سپتامبر ۲۰۱۰ درباره آرمانهای توسعه هزاره اهمیت عمده این مسئله را به رسمیت شناخت و کشورهای عضو و جوامع بشر دوست تعهد كردهاند از خط مشی جهانی اینجانب برای نجات جان و بهبود سلامت زنان و کودکان طی چهار سال آینده حمایت جدی كنند.
در بخش دیگری از این پیام آمدهاست: در قلمرو تصمیم گیری، زنانی بیشتر در کشورهایی افزون تر کرسیهای به حق خود را در مجالس قانونگذاری اشغال كرده اند و درعین حال در کمتراز ۱۰ درصد کشورها رییس دولت یا حکومت زن است. حتی جاییکه زنان در سیاست سرشناس هستند، غالبا به شدت در سایر نهادهای تصمیم گیری از جمله سطوح تجاری و صنعتی حضور کافی ندارند. هدف ابتکار اخیر سازمان ملل متحد با عنوان "اصول توانمندسازی زنان" که هم اکنون به وسیله ۱۳۰ شرکت عمده پذیرفته شده است، رفع این نابرابری ها است.
بان کی مون در این پیام یاد آور می شود: امسال گرامیداشت روز جهانی زن بر دسترسی برابر به آموزش، تعلیم، علوم و فن آوری متمرکز است. برای مثال تلفن همراه و اینترنت میتوانند زنان را برای بهبود سلامت و رفاه خانواده های خود، بهره بردن از فرصت های درآمد زا و حمایت از خود در زمان استثمار و آسیب پذیری توانمند سازند. دسترسی به چنین ابزاری با حمایت آموزشی و تعلیمی می تواند به زنان کمک كند دایره فقر راشکسته، با بی عدالتی مبارزه کرده و از حقوق خود بهره ببرند.
درپایان پیام آمده است: معرفی نهاد برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان یعنی "زنان ملل متحد" بیانگر نیت ما برای عمیق کردن پیگیری این دستورکار است. تنها از راه مشارکت کامل و برابر زنان در تمامی جنبه های عمومی و خصوصی زندگی می توانیم به جامعه پایدار، صلح آمیز و عادلانه ای دست یابیم که منشور سازمان ملل متحد قول آن را داده است.
۱۳۸۹ اسفند ۱۷, سهشنبه
پیام بانکیمون به مناسبت روزجهانی زن
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر