۱۳۹۳ آذر ۴, سه‌شنبه

25نوامبر روزجهانی خشونت علیه زنان

2-اعلامیه ائتلاف بین المللی علیه خشونت درایران


1-پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی خشونت علیه زنان
دبیرکل سازمان ملل متحد درپیامی به مناسبت فرارسیدن چهارم آذر – ۲۵ نوامبر – روز جهانی امحای خشونت علیه زنان، بر شکستن سکوت در قبال خشونت علیه زنان تاکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، در متن پیام «بان کی مون» آمده است:
«خشونت مبتنی بر جنسیت و روابط جنسی، شدید‌ترین گونه نابرابری نظاممند و جهانی است که به وسیله زنان و دختران تجربه می‌شود، این نوع خشونت هیچ مرز جغرافیایی، اجتماعی و اقتصادی نمی‌شناسد.
در سراسر جهان از هر سه زن، یک نفر در مقطعی از زندگی از طریق خشونت فیزیکی یا جنسی از تجاوز و خشونت خانگی گرفته تا آزار در محل کار و تهدید در فضای اینترنت رنج می‌برد.
تنها در سال جاری، بیش از
۲۰۰ دختر در نیجریه ربوده شده‌اند؛ ما شاهد اعترافات واضح زنان عراقی در باره تجاوز و بردگی جنسی در طی درگیری بوده‌ایم؛ دو دختر مدرسه‌ای هندی مورد تجاوز قرار گرفته، کشته شده و از درخت آویزان شدند و در ایالات متحده آمریکا موارد خبرساز خشونت جنسی در تیم‌های ورزشی و پردیس‌های دانشگاهی وجود داشته است.
زنان و دختران در تمامی کشور‌ها و محله‌ها خشونت را تجربه می‌کنند، اما این جرایم غالبا گزارش نشده و مخفی می‌مانند. ما باید به این سکوت خاتمه دهیم، به همین دلیل است که روز جهانی امحای خشونت علیه زنان امسال بر تلاش‌های بنیادی برای افزایش آگاهی به نام «محله خود را نارنجی کنید» متمرکز است.
در اطراف سازمان ملل متحد در نیویورک، ساختمان دبیرخانه و ساختمان امپایر استیت همه با رنگ نارنجی روشن می‌شوند و به همین منظور بسیاری مراسم دیگر در سراسر جهان و رسانه‌های اجتماعی برنامه ریزی شده است.
هر فرد مسوولیتی برای جلوگیری و خاتمه خشونت علیه زنان و دختران دارد که با به چالش کشیدن فرهنگ تبعیض آمیزی آغاز می‌شودکه اجازه می‌دهد خشونت علیه زنان و دختران ادامه یابد. ما باید کلیشه‌ها و شیوه برخورد منفی جنسیتی را نابود کنیم، قوانین برای جلوگیری و خاتمه تبعیض و استثمار معرفی کرده و به اجرا در آوریم و قیام کنیم بر عیله سوء رفتار درهرجا که آن را مشاهد می‌کنیم.
ما باید همه اقدامات خشونت آمیز را محکوم، برابری را در محل زندگی کاری و خانه برقرار نماییم و تجربه روزانه زنان و دختران را متحول کنیم.
زمانی تصور می‌شد استیفای حقوق زنان تنها مربوط به خود آنان است، اما امروزه مردان و پسران بیشتر و بیشتری شرکای واقعی در مبارزه برای توانمند سازی زنان می‌شوند.
دو ماه قبل، اینجانب نهضت مردان برای زنان که جنبش همبستگی جهانی برای برابری جنسیتی است که نیمی از بشریت را برای حمایت از نیمی دیگر به میدان می‌آورد به جهت منفعت همگان معرفی کردم. همه ما نقشی برای ایفا کردن داریم و من شما را ترغیب به ایفای نقش خود می‌نمایم. اگر ما با هم در خانه، جوامع، کشور‌ها و صحنه بین المللی متحد شویم، می‌توانیم تبعیض و بی‌کیفرمانی را دگرگون کرده و افکار و سنت‌هایی را متوقف کنیم که خشونت ننگین جهانی علیه زنان و دختران را تشویق، انکار و تحمل می‌کنند.
برگرفته از اخبار روز ۴ آذر ۱٣۹٣ - ۲۵ نوامبر ۲۰۱۴ 

---------------------------------------------------  
2-اعلامیه ائتلاف بین المللی علیه خشونت درایران
درسال گذشته بیش از 300 زن قربانی حملات مردانی شدند که با پاشیدن اسید به آنها ، آنان را برای همیشه از زندگی عادی بدور کرد.
روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان درحالی فرا میرسد که کشور ما ایران علیرغم مبارزات زنان ومردان ایرانی برای زدودن عوامل خشونت زا درجامعه  وحرکت به سوی جامعه ای رها از خشونت علیه نیمی از جمعیت ، خشونت را در ابعادی گسترده و در اشکال جدید تجربه می کند.
زنان ایران طی سالها و دهه های طولانی مبارزه برای آزادی و برابری با موانع بسیار روبرو بوده اند  که اخراج ار کار ، ممانعت از پوشش دلخواه، ممانعت از تحصیل در رشته مورد علاقه، تبعیض در محیط های اجتماعی و فرهنگی و سیاسی، تبعیض در درون نهاد خانواده وتبعیضات قانونی وفرهنگی و اقتصادی بخشی ازاجزاء بهم پیوسته  خشونت برآنها بشمار می آید.
 مبارزات بیش از صدسال زنان ایرانی برای دستیابی به حقوق شان  نه تنها استحکام نیافته و برسمیت شناخته نشده است بلکه  هرروز با خطرات جدید و غیر منتظره ای روبرو می شود که دایره زندگی آرام وبدون ترس و خشونت بر آنها تنگتر می کند.
سال روز مبارزه جهانی علیه خشونت بر زنان درحالی فرا میرسد که زنان در ایران با شکل جدیدی از خشونت سازمان یافته و مرگبار روبرو هستند تا آنها را در کنج خانه و آشپزخانه محبوس کنند.
در سال گذشته بیش از 300 زن قربانی حملات مردانی شدند که با پاشیدن اسید به آنها ، آنان را برای همیشه از زندگی عادی بدور کرد.
اسید اسلحای است آسان تر و کم هزینه تر از تفنگ دراختیار مردانی قرار دارد که برای قربانی کردن زنان نقشه های شوم در سر دارند.
ازمیان 300 زن قربانی اسید پاشی درسال گذشته بیش ار 10 به طور سازمان یافته مورد هجوم فرد یا افرادی قرار گرفتند که صورت و بدن آنها را در روز روشن ودرخیابان های مرکزی شهر اصفهان سوزاندند.
کسی تا به امروز برای این جنایات سازمان یافته دستگیر وبه پای دادگاه عدالت نرفته است. کسی شاید هرگز برای این جنایات دستگیر و به پای میز محاکمه کشانده نه خواهد شد. این درحالی است که زنان برای اعتراض علیه این جنایات روانه زندان شده اند اما عاملان جنایت با خیالی راحت سرگرم نقشه کشی برای صورت دیگری از جنایت و خشونت علیه زنان در پناه عوامل زن ستیز، مصون از هر دادگاهی روزگار خوشی را میگذرانند.
در سالروز مبارزه با خشونت علیه زنان، ایکاوی، ائتلاف بین المللی علیه خشونت در ایران از حکومت جمهوری اسلامی به ویژه رئیس جمهور آن کشور می خواهد که به پاس مبارزات زنان و مردان برای خشونت زدائی از جامعه وبرای تسکین دردهای پایان ناپذیر قربانیان حملات اسیدی، به حداقل کاری که نیاز به صدور فتوا و مشورت ازمجلس اسلامی و نهادهای افقی و عمودی دورن حکومت ندارد اقدام کنند و ان منع فروش اسید به افرادی باشد که برای خرید آن بدون مجوز اقدام میکنند. منع فروس اسید باید در رده فروش اسلحه هائی قرار گیرد که بسادگی در اختیار مردم قرار نمی گیرد.
منع فروش اسید مانع از آن می شود که دهها زن دیگر در سال آینده قربانی حملات مرئانی شوند که یا به بصورت سازمان یافته و یا از روی کینه توزی زنان را برای همیشه ناقص ال عضو میکنند.
ایکاوی از زنان و مردان آزادی خواه میخواهد تا درسال روز مبارزه جهانی علیه خشونت بر زنان از قانون منع فروش اسید حمایت کنند ودولت وازحکومت جمهوری اسلامی به خواهند تا با تصویب آن ازقربانی شدن زنان در اینده جلوگیری کند.  
25 نوامبر 2014
ایکاوی، ائتلاف بین المللی علیه خشونت درایران

هیچ نظری موجود نیست: