۱۳۸۷ مرداد ۲۲, سه‌شنبه

خبرهای متناقضی از جنگ در قفقاز

خبرهای متفاوت درباره ی قطع جنگ روسیه با گرجستان

سایت آذربایجانی رادیو بی بی سی خبرداد که دفترریاست جمهوری روسیه اطلاع داده که دستور قطع جنگ درخاک گرجستان از جانب رئیس جمهور روسیه صادر شده است. ولی پس ازمدت کوتاهی این مطلب را از سایت برداشته، به جای آن خبر ورود رئیس جمهوری فرانسه به مسکو درج شد.

در زیر دقت خوانندگان به مطلبی مبنی بر ادامه ی جنگ در خاک گرجستان ازجانب روسیه جلب میشود.

--------------------------------------------------------

جنگ قفقاز ادامه دارد

دویچه وئله: روسیه آتش‌ بس یک‌جانبه‌ گرجستان را به رسمیت نشناخت. ۹هزارسرباز روسی درآبخازستان مستقر شدند. آمار موثقی از قربانیان موجود نیست. بیش از ۴۰ هزار نفر آواره شده‌اند. تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران ادامه دارد.

در حالی که خبرگزاری‌ها خبر ازتهاجم نظامی روسیه می‌دهند، دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، اعلام کرد که بخش اعظم حمله‌ی نظامی کشورش به اوستیای جنوبی به پایان رسیده است. وی گفت: «آن بخش از عملیات نظامی که برای وادار کردن گرجستان به صلح انجام شده بود، پایان یافته است».

همزمان، دولت روسیه از گرجستان خواست، نظامیان خود را از منطقه‌ی آبخازستان خارج کند. سرگئی چابات، فرمانده‌ی نیروهای روسی در آبخازستان به گرجی‌ها اولتیماتوم داد، در وهله‌ی نخست، هرچه زودتر منطقه‌ی مرزی آبخازستان را ترک کنند. دولت گرجستان در واکنش به این اولتیماتوم اعلام کرد که «هیچ سرباز گرجی اسلحه‌ی خود را به زمین نخواهد گذاشت».

خبرگزاری‌ها گزارش می‌دهند که روسیه ۶۰۰۰ هزار سرباز و ۳۵۰ تانک به آبخازستان اعزام کرده است.

علت این امر ازجانب مسکو "حفاظت ازشهروندان روسی در آبخازستان" عنوان شده است.

از سال ۱۹۹۴ و پس از آتش‌بس میان نیروهای گرجی و آبخازی، ۳۰۰۰ سرباز روسی در آبخازستان مستقر هستند. بدین ترتیب تعداد نظامیان روس در آبخازستان به ۹۰۰۰ نفر رسیده است.

دولت گرجستان در نخستین واکنش به این اقدام گفت، روسیه قصد دارد بدین وسیله بخش‌هایی از گرجستان را تصرف کند.

به گزارش منابع دولتی از تفلیس، یکشنبه شب ۵۰ بمب‌افکن روسی در سراسر گرجستان شهرها و دهات را بمباران کرده‌اند. این حمله نظامی چند ساعت پس از اعلام آتش‌بس از جانب گرجستان صورت گرفته است.

تفلیس روز یکشنبه آتش‌بس یک‌جانبه‌ای اعلام کرد که از طرف روسیه به رسمیت شناخته نشد.

کرمل در رابطه با خبر بمباران گرجستان گفته است که این اقدامات برای دفاع از مردم آبخازستان و اوستیای جنوبی صورت گرفته است.

واکنش‌ها به بحران قفقاز

اتحادیه اروپا طرحی برای صلح پشنهاد کرده است. این طرح ۳ مرحله دارد:

۱ - باید همه‌ی درگیری‌های مسلحانه سریعا پایان یابند؛

۲ – مصونیت دولت گرجستان و مرزهای این کشور تضمین شود؛

۳ – وضعیتی آنچنان که پیش ازجنگ بوده، برقرار شود.

برنار کوشنر، وزیر امور خارج فرانسه که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را به عهده دارد، درحال حاضر درمنطقه به سر می‌برد. وی پس از دیدار با مقامات گرجی گفت، که تفلیس با کل این طرح مورد موافق است. کوشنر قرار است که روز سه‌شنبه‌، به احتمال زیاد همراه نیکلا سارکوزی‌، رئیس جمهور فرانسه، به مسکو برود. او امیدوار است که بتواند زمینه‌ی صلح میان روسیه و گرجستان را فراهم کند.

روز دوشنبه، ۱۱ ژوئیه جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا از عملیات نظامی روسیه انتقاد کرد و آنرا اقدامی "نامتناسب" خواند. بوش پیشتر گفته بود: «کل مسئله را می‌توان به‌طور مسالمت‌آمیز حل کرد. من با سران هر دو کشور صحبت کردم. گرجستان دولتی است مستقل و تمامیت ارضی این کشور باید محترم شمرده شود.»

سازمان "پیمان آتلانتیک شمالی" (ناتو) نیز برای ایجاد صلح تلاش می‌کند. روز سه‌شنبه، ۱۲ ژوئیه قرار است که تکشلاشویلی، وزیر امور خارجه گرجستان با سران ناتو ملاقات کند. یاپ د هوپ اسخفر، دبیرکل ناتو روز جمعه هر دو طرف را به آتش‌بس فوری فراخوانده بود.

کارل بیلت، وزیر امور خارجه سوئد تهاجم نظامی روسیه به اوستیای جنوبی را با سیاست هیتلر مقایسه کرد. او در وبگاه اینترنتی خود به دولت روسیه انتقاد می‌کند که به بهانه‌ی حمایت از شهروندان روسی یک تهاجم نظامی را در اوستیای جنوبی تدارک دیده است. بیلت می‌گوید: «این گونه دلیل برای توجیه تهاجم نظامی، در تاریخ اروپا سابقه دارد». بیلت در این راستا به آلمان در دوران ناسیونال سوسیالیسم و نیز صربستان اشاره می‌کند که تحت پوشش حمایت از شهروندان خود به مناطق دیگر لشکرکشی کردند.

به گفته‌ی بیلت، اقدامات نظامی روسیه تا مدت زیادی عواقب سیاسی ناخوشایندی در اروپا خواهد داشت.

آمار قربانیان

از تعداد کشته‌شدگان و زخمی‌های بحران قفقاز آمار موثقی منتشر نشده است. منابع روسی تعداد کشته‌شدگان غیرنظامی را ۲۰۰۰ نفر اعلام کرده‌اند.

مقامات گرجی گفته‌اند که در درگیری‌های روزهای گذشته ۹۲ گرجی جان باخته‌اند که ۴۰ نفر از آنها غیرنظامی بوده‌اند.

به گزارش سازمان‌های امدادی بین‌المللی تعداد قربانیان به مراتب بیشتر از آن است که در خبرگزاری‌ها آمده است.

"صلیب سرخ جهانی" گزارش می‌دهد که تا کنون در اوستیای جنوبی ۳۰ هزار نفر از منازل خود گریخته‌اند و در مناطق دیگر گرجستان، ۱۰ هزار نفر آواره شده‌اند.

سازمان "کاریتاس جهانی" نیز آمار مشابهی از آوارگان عرضه کرده است. این سازمان همچنین ۵۰ هزار یورو برای کمک‌های فوری به آوارگان تخصیص داده است. کارکنان این سازمان می‌گویند، آوارگان نیاز مبرم به آب آشامیدنی‌، مواد خوارکی، چادر و پتو دارند.

فریار / خبرگزاری‌های آلمان و فرانسه

*- فایل مطلب :

http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3554968,00.html

هیچ نظری موجود نیست: