مصاحبه
درمورد
جنبش سبز، به ويژه پس از راهپيمايی سالروز انقلاب بهمن ۵۷
ميرحسين موسوی، يکی از رهبران مخالفان دولت، درمصاحبه با سايت کلمه، ديدگاههای خود را درمورد جنبش سبز، به ويژه پس از راهپيمايی سالروز انقلاب بهمن ۵۷ درايران مطرح کرده است.
وی ضمن تصریح برضرورت پیگیری برگزاری انتخابات آزاد، بار دیگر برخواسته برگزاری راهپیمایی «برای پایان دادن به حرف وحدیثها» تأکید کرده است.
آقای موسوی با تحلیل شرایط کنونی بهویژه پس از برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن گفته است که با وجود برخورد گسترده دراین روز، هویت جنبش سبز نه تنها حذف نمیشود که «عمیق تر وگستردهتر» خواهد شد.
درهمین زمینه علی کشتگر، فعال سیاسی درپاریس، به پرسشهای رادیو فردا پاسخ داده است.
س: آقای کشتگر، سخنان اخیر میرحسین موسوی را چگونه ارزیابی میکنید؟
ج : مهندس موسوی به این نکته اشاره میکند که درشرایط سرکوب شدید نظامی که حکومت کودتا اعمال میکند، چگونه میتوان کار سازماندهی جنبش سبز را ادامه داد. آقای موسوی میداند شرط ادامه جنبش سبز و گسترش و تعمیق آن سازماندهی است. او با مرور تجربههای این چند ماه به این نکته اشاره میکند که هر فرد هم به عنوان فعال جنبش سبز باید در صحنه باشد و هم به عنوان رسانه، به این معنی که ارتباط خود را با سایرین حفظ کند.
شبکههای اجتماعی که مهندس موسوی مطرح میکند همین شبکههایی است که درمحلهها، ادارهها و دانشگاههای سراسر کشور شکل گرفته بود و یکدیگر را خبر میکردند برای تظاهرات و اقدام مشترک که بسیار هم مؤثر بود. در شرایطی که سازماندهی آزاد و رسمی عملی نیست، ایجاد این شبکهها میتواند یکی از راههای مهم سازماندهی باشد.
س: میرحسین موسوی درمصاحبه با سایت کلمه در این مورد که آیا راه حل های دیگری برای پیگیری اهداف قانونی جنبش سبز وجود دارد، میگوید هم از خیابانها به صورت مسالمتآمیز و قانونی استفاده میکنیم و هم از تمام امکانات قانونی دیگر. به نظر شما منظور آقای موسوی از «اقدامات قانونی دیگر» چیست؟
البته راهکارهای قانونی بسته شده یعنی حق ایجاد رسانه، حق تشکیل و فعالیت احزاب وحق اجتماعات ازاپوزیسیون سلب شده وجنبش سبز باید در آینده برای مقابله با استبداد به راههای مختلف دیگر ازجمله به اعتصابات فکر کند.
من دقیقاً نمیدانم در ذهن آقای موسوی چه میگذرد، اما جنبش سبز در ادامه مبارزه برای رسیدن به اهداف خود باید به خواستههای طبقات مختلف جامعه به خصوص طبقه کارگران، معلمان و زنان توجه کند و اگر این اقشار آمادگی اعتصاب داشته باشند، جنبش سبز باید هدایت اعتصابات را به دست گیرد.
اکنون در بیانیهها و سخنان آقای موسوی، توجه به مطالبات اقتصادی مردم بیش از پیش جا باز میکند. دلیل توجه زیاد آقای موسوی به این موضوع چیست؟
آقای موسوی میداند ماهها است برخی از کارگران حقوق دریافت نکردهاند و اعتراضاتی هم در نقاط مختلف کشور در همین زمینه آغاز شده است. مدیریت اقتصادی کشور وضع را به گونهای پیش برده که هر روز شاهد وخامت بیشتر اوضاع اقتصادی، تورم و گرانی، تعطیلی کارخانهها، بیکاری کارگران و نابودی تولیدات داخلی به خاطر هجوم کالاهای چینی هستیم.
اگر این بحران اقتصادی به بحران سیاسی کنونی اضافه شود، آن وقت مردم خودشان راههای دیگری را به جز اعتراضات خیابانی درپیش میگیرند که میتواند اعتصاب باشد و مردم در چنین شرایطی برای اعتصابات عمومی آماده میشوند.%
مصاحبه گر: ۱۳۸۸/۱۲/۰۹
*- برگرفته از سایت رادیو فردا
------------------------------------------------------------------------------------------
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر