۱۳۸۸ اسفند ۵, چهارشنبه

۲۱ مارس، به عنوان «روز بين المللى نوروز» نامگذارى شد

مجمع عمومى سازمان ملل روز بين المللى «نوروز» را به رسميت شناخت

به مجمع عمومي سازمان ملل، قطعنامه را کشورهاى

ايران، جمهورى آذربايجان، افغانستان، تاجيكستان،

تركيه، تركمنستان، قزاقستان و قرقيزستان ارايه دادند

مجمع عمومى سازمان ملل متحد در نشست عصر سه شنبه خود تصويب كرد كه روز ۲۱ مارس، اول نوروز، به عنوان «روز بين المللى نوروز» نامگذارى شود.
در قطعنامه روز بين المللى نوروز اشاره شده كه
۲۱ مارس (اول فروردين) همزمان با آغاز فصل بهار، توسط بيش از ۳۰۰ ميليون نفر از مردم جهان به عنوان نخستين روز سال جديد (خورشيدى) جشن گرفته مى شود.
اين قطعنامه مى افزايد: جشن آغاز نوروز كه ريشه ايرانى دارد بيش از سه هزارسال است كه در مناطق بالكان، حاشيه درياى سياه، قفقاز، آسياى مركزى، خاورميانه وساير مناطق گرامى داشته مى شود.
مجمع عمومى سازمان ملل ازاعضاى خود خواسته است تا با جشن گرفتن اين روز، تاريخ وسنتهاى آن را با چشم انداز گسترش هويت نوروز درميان جامعه بين المللى، مورد مطالعه قرار دهند.
اين مجمع همچنين خواستار برنامه ريزى سالانه براى پاسداشت اين روز توسط اعضاى سازمان ملل شده است.
پس از تصويب سند نامگذارى روز بين المللى نوروز در مجمع عمومى سازمان ملل، معاون نمايندگی ايران در سازمان ملل درسخنانى از جلال الدين مولوى، شاعر ايرانى، نقل و قول كرد كه آغاز سال نو را به عنوان «تحول در زمين و جان ها» معرفى كرده است.
اسحق آل حبيب گفت: «بزرگداشت نوروز در واقع تجسم يكى از اهداف متعالى سازمان ملل يعنى تقويت صلح جهانى از طريق احترام به فرهنگ هاى ملى، ميراث فرهنگى جهانى و تنوع فرهنگى است.»
سند قرار گرفتن نوروز در فهرست ميراث بين المللى سازمان علمى، فرهنگى و آموزشى سازمان ملل، يونسكو، روز
۳۰ سپتامبر سال ۲۰۰۹ به تصويب رسيده بود.
در اين سند اشاره شده كه جشن نوروز يادآور آن است كه زندگى در پيوند با طبيعت تعريف مى شود و بيانگر پيوند ناگسستنى ميان كار سازنده با چرخه هاى طبيعى تجديد پذير و همچنين نشان دهنده اشتياق و نگرش احترام برانگيز نسبت به ريشه هاى طبيعى زندگى است.
دراين قطعنامه كه توسط نمايندگىهاى ايران، جمهورى آذربايجان، افغانستان، تاجيكستان، تركيه، تركمنستان، قزاقستان و قرقيزستان به مجمع عمومى سازمان ملل ارايه شده بود از نوروز به عنوان جشنى ياد شده كه براى بشريت عناصر مهمى دربر دارد و گفت و گوى بين فرهنگى و درك متقابل را تقويت مى كند.
قطعنامه روزبين المللى نوروز در
۱۷ بند مقدماتى و پنج بند اجرايى تنظيم شده است ودرآن علاوه بر شناسايى روز ۲۱ مارس (اول فروردين) به عنوان روز بين المللى نوروز از كشورها خواسته شده تا در باره اين جشن وسازماندهى مراسمى در بزرگداشت نوروز اقدام كنند.
همچنين از كشورهايى كه نوروز را گرامى مى ‌دارند خواسته شده تا براى پژوهش پيرامون تاريخ و سنت‌هاى نوروزى با هدف انتشار آگاهى در مورد ميراث نوروز در ميان جامعه بين المللى تلاش كنند. %

*- برگرفته از سایت رادیو فردا

------------------------------------------------------------------------

هیچ نظری موجود نیست: