وظیفه آلمان حمایت از انسانهائی است، که دردیگر نقاط جهان برای کسب آزادی به پا خواستهاند
آنگلا مرکل ازجمهوری اسلامی ایران خواست موازین حقوقبشر را رعایت کند. او گفت، بیست سال پس از فروریختن دیوار برلین، وظیفه آلمان حمایت ازانسانهایی است، که در دیگر نقاط جهان برای کسب آزادی به پا خواستهاند.
صدراعظم آلمان، که درروز جمعه (۲۶ تیر) درکنگره حزب سوسیال مسیحی بایرن درشهر نورنبرگ شرکت جسته بود، گفت: «ما از کسانی که در ایران قدرت را دردست دارند، میخواهیم که به مردم آن چیزی را دهند، که حقوقبشر و حقوق شهروندان نامیده میشود. این به معنای امکان آزاد ابراز عقیده و تظاهرات صلحآمیز است.»
اوضاع ایران نقش ویژهای را درسخنان صدراعظم آلمان درزمینهی سیاست خارجی به خود اختصاص داد. او با شفافیت کامل به رژیم ایران گوشزد کرد: «به مردم همان آزادی عقیدهای را دهید، که ما نیز آن را میشناسیم.»
صدراعظم آلمان، با نگاهی به تجربه شخصی خود در آلمان شرقی سابق و شرایط خفقان و سرکوب در این کشور، اعلام کرد، که بیست سال پس از فروریزش دیوار برلین، وظیفه آلمان حمایت از انسانهایی است، که در دیگر نقاط جهان برای کسب آزادی به پا خواستهاند. خانم مرکل افزود: «این وظیفه، وصیت وخواست تمام افرادی است، که آزادی را برای ما به ارمغان آوردند واز آن پاسداری کردند.»
صدراعظم آلمان در ادامه سخنان خود از شجاعت تظاهرکنندگان ایرانی تجلیل کرد، وی از مردمی یاد کرد، که برای احقاق حقوق خود به خیابانها آمدند ودراین راه بازداشت ویا مجروح شدند وحتا جان خودرا از دست دادند.
"تهران دوباره سبز شد"
درصفحه نخست بسیاری از روزنامههای مهم آلمان، عکسها وگزارشاتی مفصل از تظاهرات مردم پس از مراسم نماز جمعه ۲۶ تیر در تهران به چشم میخورد. روزنامه فرانکفورتر روندشاو با درج عکسی بزرگ از یک زن ایرانی که مچبندی سبز به دست دارد و در حال اعتراض است، نوشت: «آنها دوباره آمدهاند.»
فرانکفورتر روندشاو در ادامه نوشته است، در پی هفتهها آرامش نسبی بار دیگر تظاهرکنندگان در ایران پا به میدان گذاشتند و دست به اعتراض زدند. نیروهای امنیتی و انتظامی نیز مجدداً با توسل به خشونت، پرتاب گاز اشکآور و ضرب و شتم معترضان کوشیدند، صدای مردم را خاموش کنند.
فرانکفورتر روندشاو به اشاره به خطبههای نماز جمعه آیتالله هاشمی رفسنجانی مبنی بر آزادی زندانیان سیاسی و یافتن برونرفتی از بحران پساانتخاباتی مینویسد: «قیام در ایران زنده است. و با آمدن معترضان به خیابانها، تهران بار دیگر سبز شد.»
روزنامه "نویه تسورشه تسایتونگ" درباره اهمیت سخنان هاشمی رفسنجانی مینویسد: «رفسنجانی، به عنوان یک رهبر هوشمند اسلامی، تا حد ممکن از موضع آیتالله خامنهای در حمایت از احمدینژاد فاصله گرفت.» سخنان رفسنجانی، تسویه حسابی آشکار با جریانات شدیداً افراطی طرفدار احمدینژاد به حساب میآید.
به گفته این روزنامه درایران دو جهبه درمقابل هم صفآرایی کردهاند: دریک سوی ائتلافی از اصلاحطلبان وروحانیان برجسته ایران ودرسوی دیگر جبههای متشکل ازرهبر نظام، رئیسجمهوری، سپاه پاسداران ونیروهای امنیتی.
تسوریشهتسایتونگ دربارهی تحولات آتی مینویسد: «بهترین حالت، برکناری آیتالله خامنهای توسط مجلس خبرگان است و بدترین حالت ادامه سیاست فعلی درشکل یک کودتای نظامی خواهد بود، که منجر به دستگیری بیشتری از رهبران اپوزیسیون خواهد شد.» % > SI/FW
*- سایت دویچه وئله
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر